Edit this in WPZOOM Theme Options 800-123-456
 

Bilverkstäder och design

Tidigare fick man ofta ringa eller åka till sin närmaste bilverkstad för att få hjälp med sin bil. Det är dock inte lika nödvändigt längre. Allt fler bilverkstäder flyttar nämligen också ut på nätet. Under de senaste åren har även bilverkstäder nämligen upptäckt det där med internet och design.

Bra förebilder

Konstigt nog har bilverkstäder och bilhandlare ofta mycket väldesignade hemsidor. Många gånger beror det på att verkstaden tillhör en bilkedja och då har ofta alla lokala verkstäder samma slags hemsida. Många försöker inte heller skapa sina egna hemsidor, utan de beslutar sig redan från början för att anlita grafiska designers. När det gäller hemsidor och grafik ligger bilverkstäder alltså i framkant när det gäller att ha snygga och smarta hemsidor.

Tips för bilverkstadens hemsida

Om man ska bygga upp en bilverkstads hemsida kan det vara klokt att se efter lite vilken målgrupp bilverkstaden riktar sig till och vilken image den har. Riktar verkstaden in sig på lyxbilar, och har golv av marmor krävs det en helt annan typ av design än om den siktar in sig på humana priser, övergripande service och har olja lite varstans bland verktygen. Generellt sett kan man dock tänka sig att hemsidan ska vara lite mörkare i färgerna, ha raka teckensnitt och kanske ha lite tuffare karaktär än till exempel ett hunddagis.

Som grafisk designer kan det vara klokt att kontakta bilverkstaden och fråga lite mer om vad de gillar, om de har några färger som de önskar ska finnas med och så vidare. Har de några förslag på intressanta ämnen att ta upp, artiklar de vill ha med och finns det något som de vill ska ta mer plats än annat på sajten? Kanske ska bilar till försäljning synas mer än till exempel däckbyten och andra tjänster som verkstaden erbjuder vid sidan av försäljningen.