Edit this in WPZOOM Theme Options 800-123-456
 

Därför är design viktig

De allra flesta har troligen surfat in på en sajt online och genast lämnat den. Om det inte är för att man klickat helt fel, beror det troligen på sajtens design. Möts du av massor av pop up fönster, skrikiga färger eller hög musik så fort du når sajten kommer du troligen att dra öronen åt dig.

Design i butik

Design är inte bara viktigt online, utan också i butiker. Att kliva in i en butik och mötas av olika hyllmodeller som står huller om buller med konstig reklam gör sällan att man känner sig sugen på att handla något.

Designen lockar till köp

Om man går in på en hemsida eller in i en butik och den är riktigt snyggt designad blir man ofta mer köpsugen än om det är rörigt och svårt att hitta det man letar efter. Snygga små reklamer, hintar och annat är sådan kunden ofta tittar lite extra på och som kan göra att något litet extra slinker ner i kundkorgen. Varje litet köp är ett bra köp för företaget.

Anpassad design

När det gäller design online kan det också vara bra att se till så att den kan anpassas. Designen ska vara unik för sajten men om en kund har en synskada kan det vara svårt att läsa vissa teckensnitt och teckenstorlekar. Det kan vara bra att lägga in en möjlighet att själv anpassa det på sin dator. En annan sak som är bra är om sajten per automatik anpassar sig till mindre skärmar, mobiler och surfplattor. Det är svårt att navigera runt på en stor sida om man använder sin mobil. Menyn kanske inte fungerar och dessutom är risken stor att man klickar fel. Ibland är det viktigt att komma till det man söker snabbt oavsett om det gäller en prislista, ett telefonnummer eller en bild.