Edit this in WPZOOM Theme Options 800-123-456
 

Designen ger det första intrycket

I dag dömer människan ofta ut saker redan vid en första anblick. Det kan till exempel handla om andra människors kläder, en bils utseende eller en butiks entré. När det gäller design i alla former är det därför viktigt att tänka på att det första intrycket alltid är det som räknas.

Snygg design eller rätt design?

Det finns i dag flera tusen olika varumärken på marknaden. Det gör att man som människa inte kan gå en dag utan att omedvetet lägga märke till minst ett par av dem. När du läser tidningen, går till affären eller tittar på TV kommer reklam upp där du minst anar det. Alla varumärken och företag har syften med sina reklamer och hemsidor och det är att just du ska fästa blicken och bli intresserad av vad det är du ser. När hjärnan i dag matas med så många olika reklamer och intryck blir man lätt blind för reklam. Det räcker alltså inte med att ett företag gör en reklam som ser bra ut. Man måste som företagare verkligen göra en som är unik och rätt. Det är där designen kommer in i bilden. Om man som företagare vill att en person ska köpa produkten för att den är lyxig, måste designen ge det intrycket. Om man vill locka personer med sämre ekonomi är en billig design vägen att välja. När det gäller tvättmedel som gör att tvätten behåller färgen kommer troligen inte en svartvit förpackning att vara det som lockar kundens intresse.

Rätt design online

Även online gäller samma regler för rätt design. Om man gör en hemsida för en begravningsbyrå måste designen passa ämnet. Bilder på bilar och svårlästa, tuffa typsnitt passar inte. Och om man ska göra en hemsida för en bilverkstad kanske den rosa skrivstilen inte är det som lockar kunder.