Edit this in WPZOOM Theme Options 800-123-456
 

Du kommer ihåg en bra design

När man ser en produkt finns det ofta en speciell anledning till att man köper den. Man kan ha köpt den innan eller så känner man igen märket från någon reklamkampanj. Det kanske var märkets färg, symbol eller teckensnitt. Kanske märkets namn? När man arbetar med grafisk design är det just det här man riktar in sig på. Man vill att loggor, färger och annat ska läggas på minnet och kopplas till just ett visst företag.

Samma grafiska profil överallt

Om man har ett företag är det viktigt att man ser till att företaget har samma grafiska profil på alla ställen. Det ska till exempel inte ha en logga på Facebook, en annan på visitkorten och en tredje på hemsidan. Som designer kan det vara klokt att skapa en mapp som innehåller en grafisk manual eller instruktion. I den kan företaget vara med och sätta upp regler för hur de olika elementen ska användas, hur man går tillväga, om något ska förnyas och så vidare. Om Volvo skulle byta logga, eller om Coca Cola eller Disney ändrar sina klassiska typsnitt, kommer många kunder att bli förvånade, förvirrade och kanske byta leverantör eller liknande. Att hålla sig till en design är därför viktigt för att kunderna ska erinra sig varumärket och vad det kopplas till.

Udda inslag

En sak som kan göra att en grafisk profil blir ihågkommen lite lättare är olika udda inslag – en udda symbol, en stark färg eller liknande är sådant som kan ha inverkan. Om man verkligen vill att företaget ska bli ihågkommet gäller det att verkligen våga ta ut svängarna lite extra oavsett om det gäller loggor, hemsida, teckensnitt eller reklam. Det är det unika som gör att betraktaren kommer ihåg vad han/hon har sett. En unik reklam med stark koppling till företaget är ett vinnande koncept och det kan man inte komma ifrån.